Η πρόσβαση


στο συγκρότημα Παλιό Σχολείο γίνεται μέσω αρκετών λεωφορειακών γραμμών:

025

Η γραμμή έχει αφετηρία περίπου 50 μέτρα από το συγκρότημα, διέρχεται από διάφορες κεντρικές περιοχές της Αθήνας, όπως π.χ. τον Βοτανικό, τους Αγ. Ασωμάτους (Ερμού), την πλατεία Συντάγματος, και την Νεάπολη (Ασκληπιού και Ιπποκράτους) και τέλος καταλήγει στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας (γήπεδο ΠαναθηναΙκού).

051

Η γραμμή έχει αφετηρία στον Υπεραστικό Σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό και μέσω περιοχών, όπως η Ακαδημία Πλάτωνος και το Μεταξουργείο καταλήγει στον Αγ. Κων/νο στην Ομόνοια. Η πλησιέστερη στάση από το συγκρότημα βρίσκεται επί της οδού Πλάτωνος, σε απόσταση περίπου 200 μέτρα.

Α15, Β15, Γ16, Ε15

Οι γραμμές αυτές συνδέουν τη στάση Μεταξουργείο του Μετρό με τα δυτικά προάστια (Τ.Ε.Ι. Αθηνών) και διέρχονται από την λεωφόρο Αθηνών σε απόσταση μικρότερη από 300 μ.

Σε απόσταση 1100 μέτρων βρίσκεται και η στάση Σταθμός Λαρίσης που συνδέει Μετρό, Προαστιακό και ΟΣΕ.

Τι υπάρχει γύρω

Το συγκρότημα Παλιό Σχολείο βρίσκεται πολύ κοντά στην κεντρική είσοδο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και τις Υγειονομικές Σχολές του Τ.Ε.Ι. Αθηνών στην Λεωφόρο Αθηνών. Πρόκειται για μία ήσυχη γειτονιά, σε ένα δρόμο που εξυπηρετεί μόνο την τοπική κίνηση, μακριά από θορυβώδεις κεντρικές λεωφόρους. Το συγκρότημα βρίσκεται απέναντι από το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, μία έκταση 280 στρεμμάτων στον ιστορικό χώρο της άλλοτε Ακαδημίας του Πλάτωνα, που σήμερα αποτελεί έναν όμορφο χώρο πράσινου και αναψυχής. Τέλος, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου βρίσκεται η γνωστή στους νέους περιοχή Γκάζι.